MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL DE CIUTADANS SITGES (CS SITGES) PER DEMANANAR LA SORTIDA DEL NOSTRE AJUNTAMENT DE L’ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA (AMI)

La Associació de Municipis per la Independència (A.M.I.) és un xiringuito partidista del separatisme que no te cap finalitat social i que fomenta la divisió, la fractura i l’enfrontament entre catalans, però alhora, es finança amb els diners públics de tots i totes, pensin com pensin, i siguin independentistes o no.

El seu pressupost pels anys 2018 i 2019 no estan publicats, incomplint la llei de transparència, i per l’any 2017 va ser de 354.348,50 euros, dels quals es van destinar a sous el 70% d’aquest pressupost, i la resta del pressupost va anar dirigida a finançar activitats d’agitació i propaganda, tal i com es pot veure a la seva memòria d’activitat de l’any 2017.

D’altra banda, tampoc s’està exigint des dels diferents municipis que sufraguen aquest xiringuito una fiscalització del diners que han rebut en concepte de subvenció i, això, suposa una absoluta irresponsabilitat per part dels diferents ens locals.

Val a dir, que el pluralisme polític és un principi rector i superior de la nostra Constitució (article 1) i el nostre Estatut d’Autonomia (article 4) i és un principi instrumental que serveix com a garantia de la nostra democràcia.

Com a tal, tots els poders públics han de perseguir en la seva actuació tant el seu respecte com la seva promoció en benefici del conjunt de la ciutadania.

En conseqü.ncia, tal com s’ha pronunciat el nostre Tribunal Suprem, les corporacions locals, com els ajuntaments, deuen, a través dels actes i acords que emanin dels seus òrgans, perseguir la promoció del pluralisme polític en tot cas, i abstenir-se en conseqü.ncia, de promoure qualsevol iniciativa que, per molt legítima, impliqui separar-se de l’absolut i íntegre compliment d’aquest principi.

Per això, i tal com recull el Jutjat del Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona, en la seva sentència de 16/2017, per molt legítims que puguin ser seus fins des d’un punt de vista polític per, almenys, una part de la ciutadania, un acord del ple d’un Ajuntament que tingui valor d’acte jurídic d’adhesió a l’ “Associació de Municipis per la Independència (AMI)” i del que es generi, per exemple, l’obligació de contribuir econòmicament amb aquesta associació amb càrrec al pressupost públic no és conforme amb el principi de pluralisme polític i, per tant, és nul.

Atès que l’Ajuntament de Sitges indegudament paga 2.400 € anuals en concepte de quota per ser membre de l’AMI.

Per tots aquests motius exposats, el Grup Municipal de Ciutadans (Cs) proposa al Ple de l’Ajuntament de Sitges l’adopció dels següents ACORDS:

PRIMER: Revocar l’acord de ple del dia 30 de gener de 2012 d’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (A.M.I.) per la manca absoluta de respecte als principi de pluralisme polític i de llibertat ideològica.

SEGON: Instar al govern municipal de Sitges a exigir a la A.M.I. totes les despeses justificades dels anys 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019 per tal de conèixer el destí i finalitat d’aquests diners públics.

TERCER: Procedir a comunicar la immediata baixa de l’Ajuntament de Sitges a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

 

Sitges, a 22 de juliol de 2019.

 

Manuel Rodríguez de L’Hotellerie de Fallois

Portaveu del G.M. Ciutadans- Sitges (Cs).