PROPOSTA D’ACORD QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL DE CIUTADANS SITGES (CS SITGES) PER DEMANAR CONNECTIVITAT WIFI GRATUÏTA ALS ESPAIS PÚBLICS MITJANÇANT EL PROGRAMA WIFI4EU

La tecnologia ha arribat a la nostra societat per quedar-s’hi i així ho demostra l’estadística actual i la nostra pròpia experiència. Avui en dia queda demostrat que la connectivitat a la xarxa és una eina indispensable pel desenvolupament de les nostres activitats i tasques diàries, tant en l’àmbit personal com al professional i possiblement la principal font d’intercanvi d’informació.

Segons les darreres dades publicades per l’IDESCAT de la Generalitat de Catalunya segons els resultats obtinguts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) vers a la utilització de la tecnologia i l’ús de la connectivitat a la xarxa sabem que a Catalunya el 81,4% de les persones utilitzen diàriament internet i el 49,9% realitzen compres on-line (avui empreses com Amazon potencien l’adhesió a la seva plataforma de PIMES locals donat el canvi d’hàbits de la societat); una altra dada important és el 97,7% de catalans/es que utilitzen telèfon mòbil dels que el 71,8% disposen i fan servir connectivitat mòvil.

La Comissió Europea promou la connectivitat WiFi gratuïta, tant per la ciutadania com per els visitants de la UE, en espais públics (parcs, places, edificis públics, biblioteques, centres de salut,..) per mitjà del programa WiFi4EU, gestionat pel Consorci Localret, programa informat als consistoris catalans mitjançant la Federació de Municipis de Catalunya al darrer mes de Juny i al qual s’han adherit i el gaudeixen 15 municipis a les darreres convocàtories d’aquest any (Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, L’Aldea, Balaguer,…) i un total de 151 municipis catalans. Essent Catalunya la comunitat amb més ajuntaments beneficiaris de tot l’Estat.

Aquest programa aporta, com a subvenció als municipis, bons de 15000 € per a la instal·lació d’equipaments WiFi d’alta capacitat en espais d’interès públics i no necessita grans procediments burocràtics, la seva sol·licitud i control es dur a terme on-line

La propera convocatòria del programa WiFi4EU, i l’última de les previstes fins al moment, tindrà lloc abans del final del 2020.

Per aquestes raons, i donat que podria ser la darrera convocatòria amb la que Sitges es podria beneficiar, el Grup Municipal de Ciutadans Sitges entén que l’Ajuntament ha d’aprofitar aquesta oportunitat per:

-Continuar en la línia de modernització de la seva infraestructura que potenciaria l’ús de l’administració digital y facilitadora.

-Oferir un servei de connectivitat WiFi d’alta qualitat als Sitgetans/es i les persones que ens visiten, avançant cap a la connectivitat completa, la innovació i la modernitat, apostant per la implantació del concepte SmartCity a Sitges i amb el que l’alcaldessa es va comprometre.

 

Pels motius exposats, el Grup Municipal de Ciutadans (Cs) proposa al Ple de l’Ajuntament de Sitges l’adopció del següent ACORD:

PRIMER: Instar al Govern Municipal a preparar i estar al corrent dels tràmits per poder optar a la/les properes convocatòries del programa WiFi4EU i sol·licitar la subvenció.

SEGON: Divulgar el present acord a través dels mitjans de comunicació municipals i les xarxes socials de titularitat pública de l’Ajuntament de Sitges.

 

Sitges, a 20 de novembre de 2019.

 

Manuel Rodríguez de l’Hotellerie de Fallois                                            Jose-Diego Tendero Rebollo

Portaveu del GM de Ciutadans Sitges (Cs)                                               Regidor del GM de Ciutadans Sitges