MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL DE CIUTADANS SITGES (CS SITGES) PER TAL DE QUE L’AJUNTAMENT DE SITGES IMPLEMENTI LA FORMACIÓ SANITÀRIA ESPECIAL PER LA POLICIA LOCAL DE SITGES.

Durant el S. XXI s’han produït, arreu del món, diferents incidents que obren nous interrogants i plantejaments sobre com i qui ha d’iniciar l’assistència sanitària en determinades situacions. Els atemptats de Nova York (2001), Madrid (2004), Londres (2005), París (2015) i Barcelona (2017) han estat un gran exemple d’aquestes dramàtiques situacions que han provocat incerteses a escala mundial.

Davant d’aquestes situacions imprevistes, i en l’àmbit local, hem de dir que a les Platges de Sitges s’ha patit un increment importantíssim d’intervencions en situacions d’emergència vital d’aturades cardiorespiratòries i ofegaments. Parlem que durant els anys 2017 i 2018 l’augment oscil·la entre un 17% i 20% respecte a 5 anys enrere.

D’altra banda, a Europa i EUA, cada any, més de 700.000 persones moren d’aturada cardíaca (ACR) com a conseqü.ncia de la mort sobtada. Essent l’aturada cardíaca la primera causa de mortalitat a Europa, per sobre dels accidents de trànsit i de les malalties greus.Tots aquests fets han generat alarma social i política que obliga a tots els sistemes d’emergència (Bombers, Policia i SEMs) a estar preparats davant d’aquestes situacions.

La vida de les víctimes resultants d’aquestes situacions, en la majoria d’ocasions, són ateses en primera instància per les forces i cossos de seguretat, en el cas del nostre municipi, per part de la Policia Local de Sitges. Els estudis publicats per l’European Resuscitation Council (ERC) mostren que la diferència de l’índex de supervivència de les víctimes d’Aturada Cardiorespiratòria (ACR) respecte fer o no maniobres correctes de suport vital bàsic oscil·la entre el 5% i el 60%, respectivament.

Així mateix els darrers estudis avalats per la “Tactical Emergeny Casualty Care” (CTECC) afirmen, que en situació tàctica d’emergència, l’aplicació de “mesures salvadores” aplicades pels agents d’ordre públic multipliquen les possibilitats de supervivència en un 5,86.

Atès que l’Ajuntament de Sitges, és responsable de l’excel·lència de la formació continuada i de les actuacions de la Policia Local de Sitges.

Per tots aquests motius exposats, el Grup Municipal de Ciutadans (Cs) proposa al Ple de l’Ajuntament de Sitges l’adopció dels següents ACORDS:

 

PRIMER: Instar al Govern Municipal a implementar en el programa anual de formació continuada de la Policia Local de Sitges una formació acreditada en els següents àmbits:

i. Suport Vital Bàsic i ús del DEA, segons Decret 151/2012, de 22 de Novembre de la Generalitat de Catalunya i acreditada pel Pla Nacional d’RCP.

i. Formació i acreditació inicial.

i. 6 hores de durada, segons Decret.

ii. Formació i acreditació de reciclatge triennal.

i. 1,5 hores de durada, segons Decret.

ii. Assistència Sanitària Tàctica acreditada pel CTECC i amb el RIS de la Generalitat de Catalunya.

i. Formació i acreditació inicial.

i. 9 hores de durada.

ii. Formació i acreditació de reciclatge triennal.

i. 9 hores de durada.

SEGON: Notificar aquesta moció al Consell Europeu de Ressuscitació, al CTECC i als Departaments d’Interior i Salut de la Generalitat de Catalunya.

TERCER: Divulgar el present acord a través dels mitjans de comunicació municipals i les xarxes socials de titularitat pública de l’Ajuntament de Sitges.

 

Sitges, a 9 de setembre de 2019

 

Manuel Rodríguez de L’Hotellerie de Fallois                                                   Jose-Diego Tendero Rebollo

Portaveu G.M. Ciutadans- Sitges (Cs).                                                              Regidor GM de Ciutadans-Sitges (Cs).